Image
Programma

Donderdag 16 en vrijdag 17 april 2020
Rotterdam 

Blok 1 – Het zorg(verzekerings)stelsel

In het eerste blok maakt u kennis met elkaar en het zorg(verzekerings)stelsel. Verschillende sprekers nemen u mee in de kosten en financiering van de zorg, de verantwoordelijkheden van zelfstandige bestuursorganen en de toekomst van de zorg.    

Met o.a. sprekers prof. dr. Cees Wittens, prof. dr. Wim Groot, prof. dr. Patrick Jeurissen, dr. Marco Pomp en Georgette Fijneman.                                                       

Donderdag 14 en vrijdag 15 mei 2020
Midden Nederland 

Blok 2 – Innovaties in de Zorg

Ook de zorg is onderhevig aan verandering. Daarom verdiept u zich tijdens het tweede blok in de verschillende innovaties binnen ze zorg. We gaan hierbij in op onderwerpen als E-health, ICT in de zorg, Big Data, domotica en robotica, Medtech en Biotech, Zorg 4.0 vergoeding en financiering. 

Met o.a. sprekers prof. dr. ing. Peter van der Spek, Martijn Aslander, prof. dr. MD Leonard Witkamp,  Hugo Kaat, dr. Nicky Hekster, prof. dr. Eveline Wouters, drs. Gelle Klein Ikkink en Sjoerd Emonts.

Donderdag 18 en vrijdag 19 juni 2020
Den Haag

Blok 3 – Zorg en politiek

In het derde blok brengen we een werkbezoek aan de Eerste en Tweede Kamer. U gaat in gesprek met een Tweede Kamerlid over de zorg en ontdekt u hoe de politiek naar de zorg kijkt en andersom. We sluiten af met de werking van Haagse lobby, de do’s en don’ts van Public affairs.  

Met o.a. sprekers drs. Diana Monissen, Ivo van Dijk, drs. Peter van Keulen en dr. Marcel Canoy. 

Donderdag 10 en vrijdag 11 september 2020
Midden Nederland 

Blok 4 – Leiderschap in de zorg

In dit blok gaan we in op collectief leiderschap en het geven van ruimte aan innovatie. De kracht van teams, maar ook van verliezen en ongemak. Over lef en losdenken. Tijdens dit blok krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke verandermanagementstijl. 

Met o.a. sprekers prof. dr. Mark van Houdenhoven, prof. dr. Carina Hilders en Hans Nieuwenburg. 

Donderdag 8 en vrijdag 9 oktober 2020
Brussel

Blok 5 – Brussel en de Nederlandse zorg

In het vijfde blok brengen we een werkbezoek aan het Europees Parlement, De Nederlandse Ambassade en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU. U krijgt in twee dagen tijd inzicht in de rol van Europa binnen het Nederlandse zorgstelsel. We gaan in gesprek met Brusselse politici, ambtenaren, lobbyisten en relevante stakeholders.

Donderdag 19 en vrijdag 20 november 2020
Utrecht

Blok 6 – Duurzame zorg in Nederland

Tijdens het laatste blok brengen we een werkbezoek aan het Prinses Máxima Centrum. De Masterclass NieuweZorg komt ten einde tijdens het slotevenement met onder andere Zorg 4.0 Toekomstvisies, inspirerende sprekers en de uitreiking van de certificaten. 

Met o.a. sprekers prof. dr. Robbert Huijsman en Philip Idenburg.